Vår berättelse

La Shakers

En tvåbarnsmamma, en frisör och en bokförläggare... 

La Shakers består av tre dansöser som dansat på olika håll, men tillsammans sedan 2009. I koreografierna (som vi gör själva) och med musiken vi väljer, blandar vi gärna klassisk orientalisk dans med västerländska influenser och mycket glädje!

Vi uppträder på festivaler, banketter och privata fester samt håller workshops i samband med exempelvis möhippor. Vi har tidigare uppträtt på bland annat Kulturnatten i Halmstad, Laholms kulturfestival, Ljusfesten i Ängelholm och JCI International Crayfish Conference. 

Emma Steen

Grundaren av La Shakers! Innan gruppen bildades var det Emma som höll magdanskurser, och ur dessa samlades en liten ambitiös och entusiastisk skara till det som skulle bli en glad och supergrym danstrio.

Emma är tvåbarnsmamman som har dansat sedan hon var fyra år, och gett sig i kast med såväl jazz, balett, hip hop och street som latinamerikanskt och riverdance. Hon älskar djur och natur och har ridit men även seglat en hel del. 

Numera är Emma föräldraledig, men annars läser hon till förskollärare på Högskolan i Halmstad. I övrigt är det magdansen och familjen som upptar hennes tid. Vad gäller personligheten är hon envis som en get och ja, envis! 

Sandra Bergqvist 

Magdans som såväl träningsform som konstform gjorde att Sandra fastnade direkt. Hon upptäckte magdansen 2009 i samband med att Emma höll en nybörjarkurs, och sedan dess var hon fast. 

Hon är klistret som håller gruppen samman och drar sig inte för att ge sig i kast med nya utmaningar, även om de från början skrämmer henne.

Sandra gillar dans i alla dess former och har dansat bugg, modern dans, zumba och afro. Ett annat stort intresse vid sidan av dans, vänner och familj är fotografering - och hår. Sandra är frisör på Guldsaxen i Halmstad och La Shakers egna stylist.

Om du är intresserad av en workshop med La Shakers är det Sandra du kontaktar.


Catharina Sanjay

Catharina har dansat magdans sedan 2007. Att genom dans uttrycka sig med kroppen blev en passion som hållit i sig i alla år. 

Eftersom hon alltid föredragit att läsa och skriva framför fysisk träning, var det till stor glädje när hon upptäckte magdansen som träningsform. Hon har dansat salsa, modern dans, zumba och afro, men det är magdansen och senare yogan som fastnat. 

Utöver magdansen är Catharina författare och bokförläggare. Tillsammans med sin man Daniel Sanjay driver hon Tekannan Förlag och hon har tidigare gett ut diktsamlingarna Kättaren och Faunen samt Vilddjur och vardagsromantik och den prisbelönta faktaboken Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph. Till vardags är hon även skolbibliotekarie i Halmstad kommun.

Catharina är La Shakers hemsidesansvariga och den man kontaktar om man vill engagera dem till ett uppträdande.