http://www.lashakers.se/public/generate/collage_object.php?id=9063078&h=9fd037eb10bacc335967a4c9e6cc7e04
collage_object

Vilka är vi?

La Shakers består av tre dansöser som dansat på olika håll, men tillsammans sedan 2009. I våra koreografier och musikval gillar vi att blanda klassisk orientalisk dans med västerländska influenser och mycket glädje! Vi uppträder på festivaler, banketter och privata fester samt håller workshops i samband med exempelvis möhippor. Vi har tidigare uppträtt på bland annat Kulturnatten i Halmstad, Laholms kulturfestival, Ljusfesten i Ängelholm och JCI International Crayfish Conference.

 

Catharina Sanjay

Catharina har dansat magdans sedan 2007 och är en varm anhängare av fusion, där man blandar traditionell orientalisk dans med andra influenser.

Eftersom Catharina alltid föredragit att läsa och skriva framför fysisk träning, var det till stor glädje när hon upptäckte magdansen som träningsform. Att genom dans uttrycka sig med kroppen blev en passion som hållit i sig i alla år. Hon har dansat salsa, modern dans, zumba och afro, men det är magdansen som fastnat. Catharina är La Shakers informatör, hemsidesansvarig och den man kontaktar om man vill engagera dem till ett uppträdande.

Utöver magdansen är Catharina författare. Hon har tillsammans med Björn Rosendal gett ut diktsamlingen Kättaren och faunen och konstboken Penseldrag - En bok om konstnären Kirke Ralph tillsammans med sin man Daniel Sanjay. Till vardags är hon skolbibliotekarie och driver Tekannan Förlag.

Emma Steen

Grundaren av La Shakers! Innan gruppen bildades var det Emma som höll magdanskurser, och ur dessa samlades en liten ambitiös och entusiastisk skara till det som skulle bli en glad och supergrym danstrio.

Emma har dansat sedan hon var fyra år, och gett sig i kast med såväl jazz, balett, hip hop och street som latinamerikanskt och riverdance. Hon älskar djur och natur och har även seglat en hel del och ridit. Numera läser Emma till förskollärare på Högskolan i Halmstad och annars är det magdansen och familjen som upptar hennes tid.
Vad gäller personligheten är hon envis som en get och ja, envis!


Om du är intresserad av en workshop med La Shakers är det Emma du kontaktar.

Sandra Bergqvist
 

Magdans som såväl träningsform som konstform gjorde att Sandra fastnade direkt. Hon upptäckte magdansen 2009 i samband med att Emma höll en nybörjarkurs, och sedan dess var hon fast. 

Hon är klistret som håller gruppen samman och drar sig inte för att ge sig i kast med nya utmaningar, även om de från början skrämmer henne. 

Sandra gillar dans i alla dess former och har dansat bugg, modern dans, zumba och afro. Ett annat stort intresse vid sidan av dans, vänner och familj är fotografering - och hår. Sandra är frisör på Guldsaxen i Halmstad och La Shakers egna stylist.

"Ett oväntat och spännande inslag på en 30 års-fest. Mycket duktiga tjejer som glittrade ikapp till sköna rytmer. Helt klart en stämningshöjare som uppskattades av alla!"

/
Karolina